Špedicija

Špedicija - uvozno carinjene robe i vozila

Carinjenje robe kod uvoza i izvoza iz Srbije je postupak koji podrazumeva određenu carinsku proceduru podnošenjem uredne dokumentacije koja prati robu. S obzirom na to da se za različite vrste robe sprovode različiti carinski postupci, pravilno deklarisanje odnosno carinsko tarifiranje je od izuzetnog značaja za sprovođenje procedure kod carinskih organa.

Carinjenje robe i špedicija je veoma kompleksna materija i ona kao takva predstavlja osnovi element međunarodnog transporta robe. Nas tim prepoznaje značaj ispravnog i efikasnog procesa carinjenja robe te Vam stojimo na raspolaganju za sve savete, konsultacije ili poslove vezane za tu oblast. Proaktivni model poslovanja obezbeđuje pravovremene reakcije kako bi se izbegli svi nepotrebni troškovi prilikom uvoznog ili izvoznog carinjenja robe.

Carinsko zastupanje ili špedicija podrazumeva carinjenje robe, odnosno obavljanje špediterskih usluga od strane trećeg lica za pošiljaoca ili primaoca robe, bilo da se vrši uvoz ili izvoz robe. Carinjenje robe Svaka roba koja ulazi na teritoriju Republike Srbije mora biti ocarinjena da bi se uključila u slobodan promet i stekla status domaće robe. Carinjenje robe predstavlja izuzetno bitan, ako ne i najbitniji deo svakog lanca snabdevanja, ukoliko ovde dođe do problema i usporavanja lanac se zaustavlja. Nas tim za Vas sprovodi sve zakonske procedure u vezi sa uvozom, izvozom, reeksportom i tranzitom robe. Izuzetno je važno poznavati carinske propise Republike Srbije kao i zemlje iz ili u koju se uvozi/izvozi roba. Neznanje i neiskustvo se u carinjenju robe skupo plaća, te je od presudne važnosti angažovati iskusne carinske zastupnike kako bi se blagovremeno i na ispravan način podnela carinska deklaracija i sprovele potrebne carinske procedure.


Carinski zastupnik - špediter

Carinski zastupnik, ranije carinski agent ili špediter je lice registrovano za obavljanje poslova iz oblasti međunarodne špedicije, ovlašćeno od Uprave carina Republike Srbije za sprovođenje radnji u carinskom postupku. Angažovanje carinskog zastupnika kod uvoza ili izvoza robe nije obaveza, ali da biste uspešno obavili ovaj posao morate dobro poznavati sve carinske zakone i procedure, posedovati carinske garancije za plaćanje carinskog duga, posedovati odgovarajući softver, a u nekim slučajevima i odgovarajuće licence.

Samo osoba koja poseduje dugogodišnje iskustvo i redovno prati sve izmene zakona i carinskih propisa može sa sigurnošću obavljati ovaj posao bez bojazni da napravi grešku. Takođe, neadekvatna dokumentacija može ometati sam proces snabdevanja i dovesti do zastoja u tom lancu – što Vam se, u najmanju ruku, ne isplati. Zato carinjenje robe i brigu oko njega prepustite našim iskusnim carinskim zastupnicima.

Svako lice koje nema sedište ili prebivalište u Republici Srbiji mora prilikom uvoza ili izvoza robe imenovati carinskog zastupnika koji će obavljati poslove carinskog zastupanja u svoje ime, a za račun lica koje uvozi ili izvozi robu. Nas tim za Vas obavlja pripremu dokumentacije za uvoz/izvoz robe, skladištenje, privremeni uvoz/izvoz, reeksport, konsalting u vezi sa carinjenjem robe, posredovanje kada je neophodno odraditi pregled robe (tržišni – fitosanitarni pregled, sanitarni ili veterinarski pregled, fumigaciju, itd). Kompletna špedicija za sve vrste robe – iz prehrambene, hemijske, automobilske, tekstilne, mašinske industrije, itd. Naravno, kako razne vrste robe podležu različitim procedurama, jako je bitno ispravno deklarisati robu i izvršiti carinsko tarifiranje na pravi način kako ne biste došli u problem sa carinskim organima.

Carinska dokumentacija se podnosi u najkraćem mogućem roku i usled dobre komunikacije koju imamo sa Upravom Carina, posao završavamo isto tako brzo i uspešno kako bi roba što pre nastavila svoj put.
Vidimo se!!


Kontakt Inforamcije

Telefon

060-452-44-46

065-515-55-55

Email

motomastercontact@gmail.com

Adresa

Bajči Žilinskog 16, Novi Sad Srbija 21000

Pošaljite Nam Poruku